miércoles, 22 de octubre de 2014

Joc de "Roll"

La tercera activitat, no va ser una activitat individual, sinó que aquesta vegada va ser en grups d'unes quatre, cinc persones. Aquesta activitat tractava de tenir una mica d'imaginació, de que cada grup imaginés que era una de les persones que pertanyien al grup que formava els Estats Generals. Hi havia cinc estaments: el rei, el poble pla, el clergat, la burgesia i la noblesa. 
Era Versalles, any 1789 i estavam a la convocatòria dels Estats Generals, cada un dels grups havia de fer una carta conforme era una persona pertanyen a cada estament i havia de lluitar per la seva missió, en el nostre cas, el de la burgesia, haviam de lluitar per imposar que la noblesa i el clergat també paguin impostos, i que els nostres preus baixin una mica més. Com ens va tocar ser la burgesia, vam argumentar que no voliam que la burgesia ens tractessin com a un estat no-privilegiat. Tot i que teniam diners, no teniam ni vot ni poder, així que vam lluitar per que els que no eren privilegiats paguin menys impostos i que en el nostre cas tinguessim dret i vot.
Com les votacions anaven per estaments, hi havia noblesa, clergat i Tercer Estat. Evidentment, sol hi havia tres vots, i dos vots sempre anaven en contra de nosaltres, ja que pertanyiem al Tercer Estat, per tant vam perdre la convocatòria i no vam conseguir que no ens disminueixin els impostos.
Gràcies a aquesta activitat vam aconseguir ficar-nos a la pell de cada persona de l'estament, vam aprendre a treballar en equip i ficar totes les nostres idees en comú, i acabar de acabar de tancar arguments sobre la Revolució Francesa. Tota la classe va aprendre noves coses de cada classe que li va tocar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario