miércoles, 5 de noviembre de 2014

Daens

En aquesta assignatura, no tot es treballar fins a no poder ni estudiar un munt, ja que després de totes les activitats que hem fet divertides, no hi podia faltar mirar una pel·lícula per assimilar els coneixements. Amb el mateix propòsit que en la l'activitat d'Au Revoir, Marie, en aquest cas, enlloc de un llibre, en una pel·lícula, on havíam de buscar teories o idees de la revolució industrial per poder-la entendre millor.
A la pel·lícula, veiem alguns aspectes de situacions que es vivien antigament, on allà en aquella societat i havia molt riscs per les persones pobres, on llavors va arribar Daens els va ajudar i van fer que poguessin ser escoltats. 
A la fàbrica, hi havia molts treballadors, ja que treballava tothom, nens, home i dones. Aquelles fàbriques estaven mal cuidades i amb unes condicions pèssimes. 
En canvi els nens de la burgesia estudiaven i vivien molt bé, mentrestant els altres nens van a treballar a les fàbriques i molts moren. 
La burgesia i el clergat estava en contra de que hi hagués sufragui universal, ja que no volien que la gent pobra tingués poder. Daens els ajuda en tot, i es fica en contra de la burgesia i l'esglèsia, fins que al final, el clergat destitulen a Daen de mossen i acaba sense tenir cap Dret, nomès per intentar ajudar la gent pobre i la gent que de veritat o necessita.
Jo opino que aquesta pel·lícula m'ha ajudat a entendre en la vida real el que era la revolució, com vivia la gent i el que pensava cada persona. També el bé que vivien unes, i el malament que ho passaven les altres. M'ha ajudat a entendre que molt tenen tots els drets i molts que no en tenien ni un, i en els canvis que hi han hagut durant la pel·lícula, i el fet de veure cadascuna de les caracterísctiques que pertanyen a la revolució industrial, me l'ha fet entendre millor al intentar ficar-me en la pell de cada un dels personatges. 

La revolució industrial designa un conjunt de canvis econòmics (capitalisme),socials (ordre burgès) i tecnològics que es van produir inicialment a la Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII. Els avenços tècnics —sobretot la màquina de vapor—, l'explosió demogràfica que s'inicià a partir del 1750 i els canvis que s'aplicaren a l'agricultura menaren a una revolució en l'àmbit de la indústria, que encapçalaren els sectors del tèxtil, el carbó i el ferro.No hay comentarios:

Publicar un comentario