miércoles, 8 de octubre de 2014

ÀNTIC RÈGIM

La primera activitat ha sigut que a partir d'unes diapositives, explicar el que recordavam del any passat, el que podiam observar allà del'Antic Règim. M'ha anat bé començar pel principi i anar poc a poc en el tema aquest, per poder refrescar la memòria i no perdre'm el primer dia. Llavors podem dir que l'antic règim:

- El terme Antic Règim, podria definir-se com el conjunt de trets polítics, jurídics, socials i econòmics, que caracteritzaren a Europa i les seves colònies al llarg dels segles  XVII i XVIII.

L'economia de l'Antic Règim era practicament rural, ja que la producció agrícola i la propietat de la terra constituïen la principal font de riquesa.
L'agricultura era de subsistència, molt endarrerida des del punt de vista tècnic i amb una producció  molt baixa. Eren molt freqüents les crisis de subsistència. Les males collites generaven fam, desnutrició i sovint provocaven protestes (revoltes de pa).


Cada membre de la societat pertany a un estament. El fet de formar part d'un estament atorga o nega privilegis , és a dir, l'exenció d'obligacions, o e dret a avantatges exclusives.
- El clero representa el primer estat privilegiat. No paga impostos i rep el delme.
- La noblesa era el segon estat privilegiat. Tenia un gran poder econòmic. 
- El tercert estat, o estat pla patien una clara discriminació legal i econòmica. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario