miércoles, 4 de mayo de 2016

FI DE LA TRANSICIÓ I DEL BLOG

Bona tarda, 

Aquesta entrada, serà l'última que faré en aquest petit blog on he après tantes coses durant aquests dos anys del meu Batxillerat en aquest institut. Primer, parlaré de la meva opinió sobre quan crec que s'acaba la transició espanyola, després sobre la meva opinió sobre la democràcia a Espanya i finalment em despediré d'aquest blog com he dit al principi. 

Primer de tot, per explicar com es va acabar la transició d'Espanya, hem de saber, el que era, i quan va començar i que ho va comportar. La transició és el període de la història contemporània d'Espanya en el qual es va dur a terme el procés pel qual el país va deixar enrere el règim dictatorial del general Francisco Franco i va passar a regir-se per una Constituciónque instaurava un Estat social i democràtic de dret. Aquesta fase constitueix la primera etapa del regnat de Joan Carles I.
A partir d'aqui penso que la transició va acabar amb l'aprovació de la Constitució de 1978 que és una norma suprema de l'ordenament jurídic espanyol, a la qual estan subjectes els poders públics i els ciutadans d'Espanya, 2 en vigor des del 29 de desembre de 1978. Que va tenir també un caràcter progressista tot i que representava una certa ambigüitat que permetia que el seu desenvolupament legislatiu fos assumit tant per l'esquerra com per la dreta democràtica.

També vull explicar i parlar del que penso sobre la democràcia actual d' Espanya, el que penso es que crec que a Espanya no hi ha democràcia. Les llibertats són les que parlen de democràcia, i ja fa temps que l'únic que ens separa és el toc de queda de qualsevol dictadura. En un país on el delinqüent és qui té els drets i el ciutadà qui els paga, no és un país amb democràcia. On no pots actuar amb conseqüència, sino que qualsevol cosa aquesta está sancionada sempre que no compleixi el que les administracions imposen, això no és democràcia. Un país on només tenen dret a la igualtat els qui la tenen, no es democràcia. Un país on está dividit per comunitats autònomes i unes rebin tractes diferents que unes altres, com per exemple, Catalunya, això no és democràcia. Això és el que penso de la democràcia d' Espanya.
Per acabar, vull despedir-me d'aquest blog on he après moltes coses i he assolit els meus coneixements fent servir la pràctica i on he passat un munt de temps explicant tot el que anava fent a classe de història en aquests dos anys que he passat aquí. 
He passat molts dies en aquest blog, en el curs de primer de batxillerat explicant la Història del Món Contemporani en general, com les Guerres Mundials o la Guerra Freda, tant com a segon de batxillerat, només centrat en la Història d'Espanya, com la Guerra Civil o el Franquisme.
També vull agraïr a la professora d'història per haver fet aquesta activitat per assolir millor els conceptes fets a classe i per arribar millor a les conclusions. Deixo aquest blog, i el tanco. Espero que en algún dia de la meva vida torni a entrar tant sigui per escriure-hi o per tan sols miar-ho, i recordi tot el que vaig a prendre durant el Batxillerat en aquest blog.

Gràcies i fins una altra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario