lunes, 25 de abril de 2016

“Podem dir que el règim franquista va ser el responsable directe del creixement econòmic espanyol.”

Ens queden dos temes per acabar el tema, ens falta molt poc per acabar el llibre, i per tant el curs. Aquest 2n de batxillerat tant dur que em passat i tot el que hem viscut fins ara. A classe, la nostra professora d’història ens va dir la següent frase: “Podem dir que el règim franquista va ser el responsable directe del creixement econòmic espanyol.” I ens va fer opinar sobre aquesta afirmació i justificar-la.

Ens introduïm dins de la segona part del franquisme, en els anys 1959-1975, fins a la fi dels dies de Franco. On en els últims anys hi va haver un gran creixement econòmic.


Jo penso que no va ser un pas com a resultat directe de les directrius econòmiques franquistes, sinó com a conseqüència de la integració d’Espanya en el mercat internacional i de l’aprofitament de l’onada d’expansió que vivia l’Europa de la postguerra. Cal vigilar, que es marc polític va garantir una conflictivitat laboral molt reduïda i una salaris més baixos que als altres països. Tot això va permetre uns beneficis empresarials més alts i va estimular la inversió de capitals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario