lunes, 8 de junio de 2015

Guerra Freda

Després de deixar abandonat durant molts dies aquest bloc és hora de ficar-nos al dia de tot el que hem anat fent. L'últim que vaig explicar en aquest bloc va ser l'opinió sobre el Totalitarisme. Després d'acabar aquest tema, ens vam anar a una cosa totalment nova, un tema que no havíem tocat mai. El tema del que estic parlant és la Guerra Freda on la professora en va donar un dossier de tot el temari i el llegíem mentre en un word ficavam idees complementaries. 
El que he après de la Guerra Freda ha sigut en que és un enfrontament entre dos potències molt importants, la URSS i Estats Units entre el 1945 i el 1991, i hi havia aquesta guerra hi havia una descolonització de les antigues colònies europees. Cada una de les dues superpotències provenien de la Segona Guerra Mundial on:
Estats Units era un país capitalista, que tenia una política democràtica i una economia amb poca intervenció de l'Estat. La seva ideologia era liberal.
URSS era un país comunista, on hi havia un partit únic, amb una dictadura del proletariat, on res era privat i tot era col·lectiu. Tenien idees marxistes.
Amb aquesta Guerra Freda hi va haver diferents conflictes on el primer conflicte bèl·lic a Europa va ser la Guerra Civil a Grècia on la URSS i Grècia es van enfrontar, però finalment Grècia va demanar l'ajuda a EUA, i aquests van guanyar. 
També hi va haver un Bloqueig a Berlín on la URSS aixeca un mur que divideix Berlín en dues parts, i això es converteix en un símbol molt important per la Guerra Freda.
Dins d'aquesta Guerra Freda hi ha la guerra de Corea, on hi ha una divisió del Nord amb el Sud, on Corea del Nord es ajudada per la URSS de Stalin i també per Xina, i Corea del Sud es ajudada per EUA i també per Japó.
Durant la Guerra Freda hi ha molts processos de descolonització, on per exemple hi ha la Crisi del Canal de Suez. També hi ha la Guerra d'Indoxina una mica abans on queda independent el 1954 i Vietnam es parteix en dos parts. 
El final de la Guerra Freda s'acosta a partir del 1975 i més tard hi ha la Guerra d'Afganistan on ell demana ajuda a la URSS i al final ells invaeixen aquest país. En teoria, la URSS es comunista i declara ser una potència contradictoria. 
Tot acaba amb la caiguda del mur de Berlín i el 1991, el pacte de Varsòvia es desfà i desapareix la Unió Soviètica i com es fica fi a la política d'aquests blocs Estats Units queda sol com a única potència. La Guerra Freda queda acabada.

Això ha sigut el que he pogut aprendre de la Guerra Freda, un aspecte totalment nou, d'alguna cosa que no havia sentit mai a parlar. Crec que ha sigut un temari interessant i divertit d'aprendre. M'agradaria despedir-me d'aquest bloc ja s'acosta final de curs, a només 12 dies de l'estiu i aquest 1r de Batxillerat s'acaba. No sé si l'any que ve tornaré a escriure en aquest bloc quan faci Història d'Espanya, però si és un no, m'agrada dir adéu i dir a tothom que amb aquest bloc i explicant tot el que he fet aquest curs a Història he aprés. Potser algunes coses no m'han agradat però tot m'ha servit per alguna cosa. Ens veiem el curs que ve, o potser no!

No hay comentarios:

Publicar un comentario