lunes, 30 de marzo de 2015

Totalitarisme

Les últimes setmanes abans de setmana santa, vam començar a fer unes activitats sobre el totalitarisme, on ja teniem les característiques apuntades a la llibreta d'algun altre dia que haviam parlat d'això. La professora aquell dia va arribar a classe i en fa dir que busquessim la relació entre el totalitarisme i el l'estat islàmic yihadista, i que arribessim a una conclusió per dir que aquell estat islàmic es podia considerar un estat totalitari també o no. 
Després de buscar molta informació vam arribar a la conclusió de que sí, perquè em arribat a la conclusió de que es un estat antidemocràtic, com al totalitarisme. Si es un estat antidemocràtic es suprimeixen tots els partits polítics, i això també coincideix amb el totalitarisme. Hi ha molt control de la societat i a la vegada molt militarisme i culte a la violència. Són expansionistes perquè volen expandir la paraula de Déu i tenen un gran culte al líder.
La majoria de les característiques coincideixen per això vam arribar a la resposta de que sí estàvem parlant de totalitarisme.

Quan vam acabar aquesta activitat, la professora ens va ensenyar un pàgina d'aquest mateix blog que es deia 'aprendre a pensar', que parlava d'una noia jueva, que es deia Hannah Arendt, i ens explicava una mica de tota la seva vida, de les seves opinions sobre el totalitarisme i del nazisme, i explicava que va escriure un llibre fent referència a un personatge que es deia  Adolf Eichmann, i explicant el seu poder en el nazisme. Primerament ens el va fer llegir a classe i després al mirar a baix de tot del document vam veure una sèrie d'opinions de nois i noies de 1r de Batxillerat, i ells ens va animar a fer el mateix: un comentari, explicant la opinió sobre el que pensàvem d'allò, o bé, contestar alguna de les persones que hagués comentat contrastant les informacions. Jo vaig preferir fer la meva pròpia opinió, explicant el que creia. L'endemà a classe ens ho va corregir, perquè no fiquessim coses que no fossin, i al acabar tots ho vam enviar. 
Va ser una bona activitat per aprendre a opinar el que realment pensem, i per poder dir les nostres opinions i saber-les justificar. En alguns punts en concret estava d'acord amb Hannah Arendt i en alguns altres casos no, i jo penso que vaig saber justificar amb coherència tot el que pensava.


No hay comentarios:

Publicar un comentario